Veel voorkomende DCT problemen

Veel voorkomende DCT problemen

  • Veel voorkomende DCT problemen “te vroeg” opschakelen.

DCT veel voorkomende problemen het vroeg inschakelen van het volgende verzet, aanpassen naar een hoger toerental.
Er wordt vaak door DCT eigenaren opgemerkt dat wanneer de gebruiker wil accelereren en er even niets gebeurt. Dit komt omdat de bak dan bezig is met opschakelen, en zodoende
een hogere versnelling heeft voor gesynchroniseerd, maar bij accelereren wil de bak juist naar een lagere versnelling overschakelen, daardoor ontstaat tijdvertraging dit zijn veelvoorkomende DCT problemen.

  • Bijgeluiden uit de bak.

Veel voorkomende DCT problemen zijn bijgeluiden uit de bak deze ontstaan doordat de bak op een verkeerd moment terugschakelt of koppeling versleten is kosten DCT koppeling vervangen

  • Niet of heel laat schakelen in een andere versnellingen

Versleten DCT koppeling voor de oneven versnellingen van de DCT automaatbak, na 30.000 km.
Veel interne druk verlies DCT mechtronic niet of heel laat schakelen in een andere versnellingen.
Extreme slijtage van de DCT koppeling. Oorzaak DCT mechtronic Kosten DCT koppeling vervangen

  • Bijgeluiden uit de bak bij afremmen, net voordat de auto stil staat.

Als u afremt voor een stoplicht, wil er nog wel eens een bijgeluid uit de bak komen. Soms is hetzelfde geluid te horen als u van stand P naar D gaat, rem loslaat, en de auto net vooruit rolt.

  • Bak schakelt elke keer terug bij accelereren (kick down), terwijl de gebruiker gewoon in dezelfde versnelling wil door trekken.

Veel voorkomende DCT problemen bij automatische versnellingsbak; schakelen: schakelt terug als je het gaspedaal intrapt, er ontstaat tijdvertraging omdat de bak eerst terug schakelt alvorens de auto accelereert. Vooral een diesel met veel koppel kan beter in de zelfde versnelling blijven en gebruik maken van het koppel. De vertraging door schakeltijd heb je dan ook niet, denk aan even snel inhalen.

  • Veel voorkomende DCT problemen auto trilt en rijdt schokkend bij het aangrijpen van de koppeling of bij het overschakelen.

Wij kunnen ook deze klacht goed voor u oplossen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

  • Bij gas geven schiet de bak uit de versnelling

Ook dit probleem komt vaker voor en kunnen wij voor u oplossen.

  • Bak schakelt niet goed bij hoge toeren

Dit verschijnsel begint vaak met overschakelen van de 4 naar de 5, volgas. Bij ca 4000 rpm voelt u de motor wat (schommelend) inhouden, en dan schakelt de bak pas over. Neem contact op voor meer info.

  • Bak schakelt alleen in 1 en 2

Het kan voorkomen dat de bak niet verder opschakelt dan de 2de versnelling. Met handschakeling kunt u dan wel opschakelen.  Geen opgeslagen storingscode’s in de bak. Neem contact op voor meer info.

 

Maak gemakkelijk en snel een afspraak om grote vervolgschade te voorkomen!

Maak direct een afspraak

Wij zullen contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen