DCT

Transmissie met dubbel schakelmechanisme (DCT)

Versnellingsbakrevolutie

DCT- automaat met dubbel schakelmechanisme. Dankzij de nieuwe DCT-techniek (Dual Clutch Transmission) kan sportief rijplezier met bijzonder soepele bediening en tot nu toe ongekend schakelcomfort gecombineerd worden.
De nieuwe hightech versnellingsbak onderscheidt zich duidelijk van de traditionele aandrijftechniek, zowel bij de bediening als bij de werking. De DCT- automaat biedt met dubbel schakelmechanisme de gebruiker namelijk twee keuzemogelijkheden: de zes versnellingen handmatig kiezen of de volautomatische bediening. De volautomatische bediening laat de zes versnellingen automatisch wisselen, elke keer passend bij het toerental en de snelheid. Hierbij kan een modus gekozen worden: normaal, brandstofbesparend rijgedrag (D) of sportief rijgedrag (S). In beide schakelprocedures wordt de koppeling automatisch in gang gezet wanneer gas gegeven wordt om weg te rijden. Dit gebeurt ook wanneer het toerental en de snelheid onder een minimumgrens komen.

Naast het bedieningscomfort van de DCT- automaat zorgt de nieuwe techniek ook voor perfecte en bovenal verbazingwekkend soepele schakelmomenten. Schakelpauzes en onderbrekingen van de aandrijving zijn extreem kort. Daardoor wordt schudden van de motor en rijders voorkomen. De dankzij DCT- automaat mogelijke continue acceleratie draagt aanzienlijk bij tot een verhoogd rijplezier.

DCT Olie verversen

Veel voorkomende DCT problemen

DCT koppeling vervangen versleten kosten

DCT Mechatronic reparatie vervangen kosten

Maak gemakkelijk en snel een afspraak

Voorkom grote vervolgschade!

Maak direct een afspraak

Wij zullen contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *